Betes, fils i cables.

Abans a les cases sempre hi havia la capsa dels fils . Era un costurer bonic on es guardaven les betes, les bobines de diferents colors  i els botons que arrencaves de les camises velles que feies draps. Jo tinc el meu heretat i el conservo perquè, tot i que no el faig servir gaire, em fa feliç veure’l i, per això, seguint els consells de la gurú de l’ordre , s’ha deslliurat  del desterrament a la deixalleria.

També teníem un lloc per les agulles de mitja i els cabdells de llana. Aquests moltes vegades eren ben visibles al menjador de casa i et donaven, o li donaven a qui li agradava , moments de calma i distracció. Com tot torna i res s’ inventa de nou, ara estan  de moda i més d’ un rebusca als calaixos  les agulles de l’àvia.

Però  casa meva, ja fa temps , i això va en augment molt a pesar meu, està literalment envaïda d’un altre tipus de fils: els cables. No hi ha habitació que no n’hi hagi :blancs o negres ,fils d’aparells elèctrics o electrònics , fixes o que endollem i desendollem. Impossibles d’amagar , de recollir o de guardar i horrorosos estèticament. Per si això fos poc , no se qui va inventar un artilugi que és  multiplicador de endolls que com diu el seu nom augmenta considerablement les oportunitats de tenir coses amb cable endollades . Sense rebuscar i a simple vista  n’ acabo de comptar set. Aquests nous fils de plàstic ja són un més de la família , molts d’ells venen de vacances amb nosaltres i tenen una maleta pròpia .

Últimament la gran mentida ve amagada darrere les novetats electròniques . Tot és inalàmbric o va per wi-fi .( Uff el wi-fi , l’únic objectiu de mirar-me al mirall és veure si ja estic blava o el cabell el tinc llis de tantes ones)M’ho venen lliure de cordes  , amb autonomía, independent, puc córrer , caminar , emportar-m’ho. Però no us deixeu entabanar com jo  , res es carrega sol i ara tinc endollats carregadors i  bases de rellotges, de consoles … ja ho he après.

Però som al segle XXI i toca ser modern i intentar no fer-se mal entre tanta corda per terra .Callar , prendre-s’ho amb humor i assumir que ,com em diuen els de casa  quan m’emprenyo :- No veus Netflix , xerres als grups de WhatsApp , tens Instagram i Twitter , llegeixes el diari a l’Ipad  i escrius un blog ? Doncs mama, pringa amb el wi-fi i amb els cables.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s