Emocions de pel·lícula

La setmana passada vaig anar  al Caixaforum a veure cinema. Últimament, les meves experiències amb el setè art no passen de pel·lícules de superherois per adolescents o telefilms alemanys d’amoret cutre que segueixo mentre intento que  la meva pila de planxa desapareixi.

Aquestes  històries precioses que he gaudit  estaven  cinematogràficament  ben contades i m’han  retornat  el desig d’anar a “sentir” al cinema. He plorat molt amb les que he vist, ep que jo no era la que més plorava de la sala,  però també m’han fet mirar, per una estona, la meva vida  d’una altra  manera. Com en sabia en Carles Capdevila! Va pensar aprofitar el cinema per fer el més bonic del món: parlar i compartir idees sense presses ni pressions. Aquest any l’objectiu era  parlar d’allò que està a sota la pell i que a mi últimament em té mentalment entretinguda.

Les emocions són aquell mal de cap que tothom vol controlar però que a la vegada ningú vol deixar de sentir. Quina vida viuriem sense por, ni alegria, ni gelosia ni angoixa… seria vida?, seriem humans?

La vida no ens dona sempre allò que necessitem o desitgem a cada instant. La gràcia de ser emocionalment competent, diuen els experts, està en aconseguir controlar els nostres impulsos primaris i intentar que no ens facin fer ni dir  allò que  més tard ens incomodarà a nosaltres mateixos. Aconseguir mostrar-nos i ser  empàtics i amables de veritat, escoltant i respectant  les opinions dels altres sense silenciar les nostres.

Fàcil jo no ho veig, però tenim tota la vida per aprendre’n, cada dia podem  intentar-ho. Només desitjo que qui anem trobant pel camí  ens estimi prou o sigui prou pacient per aguantar el nostre aprenentatge: – Uf, quina sort que he tingut !

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s